Тимошенко просить затоплених українців не атакувати "Ощадбанк" і пошту

Субота, 2 серпня 2008, 11:09

Прем'єр Юлія Тимошенко вимагає налагодити видачу авансових компенсаційних виплат вдома через співробітників "Укрпошти".

Про це вона заявила в суботу на засіданні уряду, передає Ліга.net.

Тимошенко спробувала з'ясувати у заступника міністра праці і соціальної політики Павла Розенка, скільки з зареєстрованих 21 тисячі постраждалих сімей вже отримали компенсаційні авансові виплати.

Коли з'ясувалося, що заступник міністра такою інформацією не володіє, прем'єр попросила запросити на засідання керівників "Ощадбанку" і "Укрпошти", а самому заступнику міністра доручила щоранку збирати інформацію про кількість людей, що отримали виплати.

Реагуючи на зауваження глави уряду щодо черг в касах "Ощадбанку" і відділень "Укрпошти", Розенко відзначив, що люди самі створюють черги, оскільки бояться, що не вистачить грошей.

При цьому Тимошенко відзначила, що гроші видаватимуться виключно листоношами вдома. Вона попросила оповістити людей про це. "Нам ще не вистачало черг у відділеннях "Ощадбанку", - відзначила прем'єр.

Міністерство внутрішніх справ вона попросила забезпечити охорону листонош.

Тимошенко також повідомила, що на засіданні в суботу буде створений центральний штаб із координації відновних робіт в шести постраждалих регіонах України, очолить який перший віце-прем'єр Олександр Турчинов.

Разом з тим, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на засіданні повідомив, що МВС відпрацьований механізм охорони компенсаційних коштів, які поступають в регіони, і супроводи співробітників "Укрпошти", які розноситимуть ці гроші постраждалим.

"У зв'язку з початком видачі грошей потерпілим від стихійного лиха відпрацьований порядок охорони співробітниками міліції місць їх тимчасового зберігання, пунктів видачі, супроводу листонош", - сказав міністр. За словами Луценка, такий механізм вперше був налагоджений з початком видачі заощаджень вкладникам "Ощадбанку".

Він також повідомив, що єдиний факт мародерства був зафіксований в перший день після початку стихійного лиха в Чернівцях. "Дві групи мародерів було затримано, арештовано, проходить досудове слідство", - відзначив міністр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування