У тих, хто наживається на постраждалих, стрілятимуть?

Субота, 2 серпня 2008, 12:08

Прем`єр Юлія Тимошенко просить Генпрокуратуру розібратися з невиправданим підвищенням цін на будівельні матеріали та продукти харчування у постраждалих від повенів регіонах.

Про це вона сказала в суботу на позачерговому засіданні Кабміну, передає УНІАН.

"Мова йде про те, що зараз в регіонах, де є стихійне лихо, почали спонтанно підвищувати ціни на будівельні матеріали. Крім того, почали спонтанно почали підвищувати ціни на всі товари, в тому числі і першого вжитку", - відзначила Тимошенко.

Вона наголосила, що Кабмін має дати термінове доручення податковій адміністрації, Держкомцін та Генпрокуратурі, які мають виявити всі компанії, які під час стихійного лиха починають не прогнозовано підвищувати ціни.

"Як тільки в нас з’являються мародери в білих комірцях, а це ті, хто встановлює спекулятивні ціни, користуючись стихією… щоб були порушені кримінальні справи, якщо для цього є підстави", - підкреслила Тимошенко.

В свою чергу перший віце-прем’єр Олександр Турчинов дав доручення Мін’юсту проаналізувати правову базу України на предмет конфіскації товарів, які продаються за завищеними цінами.

Він також звернувся до Мін’юсту визначити статті, за якими можна притягувати до кримінальної відповідальності людей, які займаються спекуляцією у зоні стихійного лиха.

На думку Турчинова, такі дії схожі на організацію масових заворушень, оскільки вони призводять до паніки та інших небезпечних наслідків для держави.

Він також зауважив, що працівникам МВС слід надавати інструкції, відповідно до яких вони мають право використовувати бойову зброю у разі виявлення мародерів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...