Україна повернула російський газ "Росукренерго"

Субота, 2 серпня 2008, 13:33

Україна повернула "Росукренерго" 1,3 млрд. кубометрів російського газу, використаного в зимовий період.

Про це повідомив міністр палива і енергетики Юрій Продан журналістам після розгляду на позачерговому засіданні уряду питання "Про деякі питання митного оформлення імпортованого російського природного газу", передає УНІАН.

"У зимовий період у нас були певні обсяги надходження російського газу, і сьогодні цей обсяг повертається Російській Федерації без порушення балансу. Цей газ в обсягу 1,3 млрд. куб. м повертається "Росукренерго", - зазначив Продан.

Міністр також пояснив, що російській стороні повертається газ середньоазіатського походження.

"Ми повинні взяти середньоазіатського газу близько 55 млрд. куб. м. у зв`язку з нерівномірністю його надходження і використання, адже більше газу використовується в зимовий період, у цей час, щоб забезпечити баланс, до нас надійшов російський газ. Зараз у нас є достатньо середньоазіатського газу, який ми повертаємо російській стороні", - додав він.

Продан наголосив, що цей обсяг газу повертається з розрахунку його вартості 179,5 доларів за тисячу кубічних метрів.

За його словами, розгляд питання митного оформлення імпортованого російського природного газу необхідний для того, щоб документально оформити повернення газу і передати документи російській стороні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News