Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді встановлюють систему, яка прив'яже депутатів до крісел

Субота, 2 серпня 2008, 16:15

У сесійній залі парламенту почали монтаж модернізованої системи голосування "Рада-3", яка дозволить одному депутатові проголосувати лише один раз.

Про це повідомляє в суботу Ліга.net з посиланням на телеканал "24".

Як відзначає телеканал, в пульт для голосування окрім кнопок "за", "проти" і "утримався", вбудують ще одну – сенсорну. Тепер під час голосування депутати повинні будуть користуватися обома руками, і тримати сенсорну кнопку певний час.

Народний депутат від фракції "Наша Україна – Народна самооборона" Святослав Вакарчук відзначив: "Мені зараз важко уявити, що вся Верховна Рада так з великою радістю сприйме це нововведення. А це ж не можна просто наказом зверху зробити, це ж потрібно згода".

У свою чергу, народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що таке рішення одномоментно відокремити бізнес від влади, примусивши чітко ідентифікувати свою особу і голосувати тільки сам за себе, знизить ефективність роботи парламенту".

Разом з тим, розробники системи нагадують депутатам, що голосувати персонально їх зобов'язує Конституція, тому питати, хочуть вони цього чи ні, потреби немає.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування