Ющенко просить бізнесменів надати допомогу відповідно до їхнього статусу

Понеділок, 4 серпня 2008, 12:47

Президент Віктор Ющенко закликає національний бізнес допомогти у ліквідації наслідків повені у Західних областях України.

"Україну спіткало стихійне лихо. У ці дні вся країна без роздумів підставила своє плече нашим братам і сестрам – жителям шести областей, які постраждали внаслідок катастрофічної повені", - йдеться у зверненні президента.

"Стихія забрала 30 людських життів. Це – дуже дорога плата. Вода і зсуви позбавили житла близько 700 родин", - продовжує глава держави.

"У вражених стихією селах, містечках, містах не працюють дитячі садки й лікарні. Люди втратили свій скарб, свої заощадження, джерела свого доходу і сьогодні не мають можливості придбати найнеобхідніші речі", - додав він.

Президент зауважив, що "ця біда об'єднала навіть тих з українських політиків, хто протягом останнього часу демонстрував зразки нічим не виправданої непоступливості".

Ющенко закликав бізнесменів "не бути байдужими до нашої спільної біди": "Закликаю представників бізнесу, лідерів національних ділових і фінансових кіл надати гідну вашого статусу допомогу кожному конкретному району, школі, лікарні, родині, кожній людині".

"Вірю, що цей мій заклик знайде гідну відповідь у ваших серцях. Знаю, що завжди зможу розраховувати на ваші почуття шляхетності й солідарності", - додав президент.

"Ми українці, і всі ми сьогодні разом. Я пишаюся своїм народом та схиляю голову перед його мужністю", - зазначив Ющенко.

"Упевнений, що з цього випробовування ми вийдемо ще більш згуртованими навколо нашого спільного завдання – розбудови держави, яка гарантуватиме кожному своєму громадянину, кожному жителю нашої країни гідне життя", - додав він.

У зверненні президента вказуються телефони контактних осіб у його секретаріаті та в постраждалих обсластях, які можна знайти на сайті глави держави.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування