Ющенко попередив, що зі спекулянтами розбиратимуться жорстко

Понеділок, 4 серпня 2008, 13:29

Органи влади жорстко реагуватимуть на підвищення цін на товари у зоні стихійного лиха, попередив президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав у Чернівцях, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я звертаюся до органів місцевої влади: є норми закону, які сьогодні дають можливість впливати на ціну, контролювати її", - зазначив президент.

"Ми домовилися, що в усіх ОДА, РДА створено гарячі лінії зв'язку – будь ласка, інформуйте по кожному факту зловживання ціною. Як тільки це стане відомо, на кожен факт буде миттєва реакція відповідної місцевої адміністрації", – додав він.

Президент вважає, що органи місцевої влади мають звернутися до підприємців із закликом не спекулювати у цей час, "бути людяними, коректними на тому ринку, який вони обслуговують".

Ющенко також попросив український бізнес продемонструвати свою громадянську позицію до біди, що спіткала співвітчизників.

Окрім того, президент має намір звернутися до всіх областей України з проханням надати усіляку допомогу постраждалим регіонам.

Насамперед йдеться про найбільш необхідні продовольчі товари, будівельні матеріали тощо.

Такі дії, за словами президента, допоможуть уникнути штучного хаосу на ринку, необґрунтованого підвищення цін та утримати контроль над ситуацією.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування