Ющенко дорікнув громаді і сказав про бездарність

Понеділок, 4 серпня 2008, 15:16

Президент Віктор Ющенко виступає за розробку регіональної протипаводкової програми.

"Сьогодні я буду ставити питання уряду, конкретне завдання: розробити регіональну програму, яка забезпечила б боротьбу із водною стихією, сформувати гідроспоруди, розпочати їх будівництво і термінове фінансування", - сказав він журналістам у містечку Вижниця Чернівецької області.

Президент висловив переконання, що багато із того, що сталося під час повені, зокрема і в цьому містечку, можна було б уникнути, якби ставлення до природи було раціональним і продуманим, повідомляє прес-служба президента.

"Ми сьогодні повинні говорити про інше ставлення до лісового фонду", - сказав Ющенко.

Він звернув увагу на те, що попереднє керівництво організовувало з Вижниці масовий вивіз лісу. "Кожну ніч попід хатами тут вивозили по машині лісу, і дуже часто ці машини супроводжувала міліція", - повідомив він.

Ющенко при цьому підкреслив, що такі незаконні дії здійснювалися, незважаючи на те, що територія Вижниці належить до національного природного парку. Як зазначив президент, подібні ситуації – це докір не лише владі, а й місцевій громаді, оскільки вона мала б реагувати на такі речі належним чином.

Ющенко повідомив, що цю проблему буде обговорено під час наради оперативного штабу в Чернівцях.

Президент також додав, що вода з Черемошу не завдала б такої великої шкоди, якби було достатньо добре проведене берегоукріплення. "Перший ефект ударної хвилі через бездарне, в тому числі гідропланування, призвів до нещастя", - сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, президент наголосив, що на Буковині має бути посилено технічне оснащення територіальних підрозділів Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, оскільки наразі воно є на незадовільному рівні.

Він нагадав, що близько 8 років тому на Буковину Міністерство оборони передало для потреб МНС найкращу техніку для земляних робіт. Однак на сьогодні цієї техніки вже практично немає, оскільки тодішнє керівництво МНС розпродало її. "Таким чином, МНС було залишено без необхідних засобів", - підсумував президент.

Він наголосив, що у бюджеті на 2008 рік враховано кошти на фінансування необхідної техніки у регіоні.

Також Ющенко повідомив, що сьогодні Міноборони розглядає питання про відновлення на Буковині дислокації інженерного батальйону.

Президент відвідав місце зсуву ґрунту у селі Чорногузи та ознайомився з ходом відновлювальних робіт.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування