Луценко вирішив боротися з порушеннями підвищенням статусу. І звільнив підлеглого

Понеділок, 4 серпня 2008, 16:50

Управління Міністерства внутрішніх справ України в Запорізькій області реорганізоване в главк.

Про це заявив у понеділок в Запоріжжі міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє УНІАН.

За його словами, основна причина реорганізації – невідповідність штатів УМВС реальному криміногенному навантаженню в Запорізькій області.

"Враховуючи криміногенну ситуацію в області, мною прийняте рішення реорганізувати УМВС у главк міліції в Запорізькій області, що підвищить статус і рівень відповідальності міліції перед міністерством і вирішить питання невідповідності штатного складу рівню злочинності, котра в Запорізькій області найвища в Україні", - заявив Луценко.

Міністр також зазначив, що з таких же причин ним прийняте рішення про реорганізацію в главк Управління МВС у Дніпропетровській області.

Водночас, Луценко повідомив, що начальник Управління МВС України в Запорізькій області Олександр Шмитько звільнений з посади.

За словами міністра, відповідне рішення було ухвалене колегією МВС за результатами службового розслідування, яке проводилося відносно Шмитька і начальника УБЕЗ Запорізької області Миколи Кулітки у зв`язку з виявленням незаконних розробок на території полігонно-промислових відходів Балка Середня.

"Керівник комісії Бедриківський рекомендував колегії МВС, і колегія до цього прислухалася – звільнити Шмитька з посади", - сказав Луценко. За словами міністра, Кулітка також звільнений з посади.

Начальником Управління МВС у Запорізькій області призначено Віктора Ольховського, якого Луценко у понеділок представив міліцейському колективу, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

Міністр назвав основним завданням Ольховського забезпечення порядку на території промполігону Балка Середня, а також посилення боротьби з економічною злочинністю, зокрема, з шахрайством, хабарництвом та злочинами, пов’язаними з розподілом землі.

Як відомо, в Запоріжжі в червні ц.р. було припинено незаконний видобуток металу на шлакових відвалах, щомісячний прибуток ділків становив від 2 до 5 млн. доларів.

За даними Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України, працівники ГУБОЗ провели спецоперації з протидії незаконному промислу на шлакових відвалах ВАТ "Запоріжсталь" і ВАТ "Дніпроспецсталь" в районі Середньої Балки Вільнянського району Запорізької області.

За одну добу перевірки - 19 червня - за незаконний промисел було затримано більше 60 осіб, які за грошову винагороду з використанням техніки нелегально видобували скраб і лом чорних і кольорових металів. Серед них неповнолітні, раніше засуджені, а також особи, які перебували в розшуку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News