Президент: гірше за повінь був тільки Чорнобиль

Понеділок, 4 серпня 2008, 20:21
Президент Віктор Ющенко вважає, що цьогорічна повінь у шести областях західного регіону України є другою за масштабами загальнонаціональною катастрофою після аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це президент сказав у Чернівецькій області під час засідання оперативного штабу з координації та ліквідації стихійного лиха, повідомляє прес-служба глави держави.

У нараді взяли участь прем'єр-міністр, міністри з питань надзвичайних ситуацій та оборони, голови обласних державних адміністрацій.

Під час наради Ющенко повідомив про направлений ним лист до керівників регіонів, в якому їх зобов'язано надати допомогу місцевостям Івано-Франківської та Чернівецької областей, які найбільше серед 6 областей постраждали від стихії.

При цьому президент поставив вимогу до керівництва регіонів сформувати чіткий план надання такої допомоги у максимально короткі терміни.

Окрім того, на переконання Ющенка, регіони можуть допомогти згаданим областям у відбудові житла, що є однією із найбільш нагальних потреб постраждалих місцевостей.

Масштаби зруйнувань у Чернівецькій та Івано-Франківській областях не дозволяють їм провести ці роботи своїми силами, додав президент.

"На цьому тижні ми повинні відкрити всі майданчики для будівництва нових будинків", - заявив Ющенко, додавши, що сьогодні загалом по постраждалих регіонах зруйновано орієнтовно 700 будинків і ця цифра може зростати.

Він також звернувся до керівників регіонів із пропозицією доправити до постраждалих регіонів своїх представників та відвідувати їх самостійно раз на 10-12 днів.

"Щоб ми раз на 10-12 днів могли відвідати той чи інший пункт і перевірити, як іде будівництво та відновлювальні роботи", - пояснив Ющенко.

Він нагадав про необхідність відновити об'єкти соціальної інфраструктури, зокрема, школи - до початку навчального року.

Звертаючись до уряду, глава держави дав завдання до вівторка сформувати кінцевий план відбудови автодоріг та мостів. Він навів дані, відповідно до яких зруйновано пішохідних мостів - 588, автодоріг -815 кілометрів.

Під час наради президент повідомив про своє звернення до національного бізнесу із проханням надати допомогу зоні надзвичайної екологічної ситуації та оголосив про намір направити аналогічне звернення до 20 найбільших іноземних компаній, які працюють в Україні.

У своєму виступі президент знову наголосив на тому, що масштаби стихії могли бути меншими, аби не було завдано надзвичайної шкоди лісам та були відповідно підготовлені об'єкти гідротехнічної інфраструктури.

В цілому ж, оцінюючи хід ліквідаційних робіт, президент назвав їх надзвичайно ефективними: "У деяких місцях я бачу колосально добре організовану роботу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News