Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жванію не пустять на трибуни Європи?

Вівторок, 5 серпня 2008, 09:24

У Головному слідчому управлінні Генпрокуратури спокійно поставилися до наміру депутата від НУНС Давида Жванії виступити з трибун європейських парламентів про переслідування в Україні.

Про це у вівторок пише газета Комерсант-Україна.

"Це його право – нехай скаржиться. Ми розслідуємо кримінальну справу, а його право, якщо він з чимось не згодний, звертатися до суду або інших інстанцій", – сказав начальник Головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Петро Коваль.

Саме у провадженні головного слідчого управління знаходяться одразу кілька кримінальних справ, пов'язаних з одержанням Жванією українського громадянства.

У свою чергу в посольстві Франції до наміру Жванії поставилися скептично.

"Буває таке, що іноземці виступають у парламенті (Франції), але тільки президенти, прем'єр-міністри, глави парламентів інших країн, королі або ж відомі релігійні фігури, наприклад далай-лама або патріарх Варфоломій",– сказала прес-аташе посольства Франції в Україні Фанні Греко.

"Але я сумніваюся, що депутат Жванія зможе виступити (у парламенті Франції), тому що, якщо його запросять, це буде означати, що Франція офіційно підтримує і його, і все те, що він говорить", - додала вона.

Також сумнів у тому, що парламенти дадуть позитивну відповідь на бажання Жванії виступити, висловив депутат від БЮТ, глава парламентського комітету з іноземних справ Олег Білорус.

"Я сумніваюся, що парламенти цих країн нададуть йому парламентську трибуну для заяви – йому просто порадять звернутися в міжнародні судові правозахисні органи", – вважає він.

Як відомо, крім конфлікту, пов'язаного з одержанням громадянства, пан Жванія активно розповідає про те, що ніякого отруєння президента Віктора Ющенка діоксином не було.

Тим часом Ющенко дав зрозуміти, що до його отруєння, у якому він не сумнівається, має відношення Жванія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування