Балога почав вівторок з критики Тимошенко. Тепер за піар і повінь

Вівторок, 5 серпня 2008, 10:08

Глава секретаріату президента Віктор Балога критикує діяльність уряду за невиконання програми протипаводкового захисту в областях.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба президента.

"На моє глибоке переконання, піар-акції урядовців на місці стихійного лиха - зовсім не та робота, якої від них очікують люди", - заявив Балога.

"Якісне виконання своєї роботи, що принаймні повинне привести до повернення постраждалим даху над головою - на цьому має бути зосереджена увага Кабінету Міністрів", - додав він.

На його думку, "демонстрація надзвичайних зусиль по ліквідації наслідків нічого не варта, якщо не було здійснено необхідного для уникнення трагедії".

"Можливість передбачення проблеми є одним з найважливіших питань професіоналізму. Я сподіваюся, що такий професіоналізм проявить чинний Уряд при визначенні пріоритетів фінансування у подальшому", - зазначив Балога.

Він наголосив, що "є нагальна потреба у тому, щоб Уряд спільно з місцевою владою розробив необхідну програму для розбудови протягом 7-8 років інфраструктури, яка б дозволила запобігти таким руйнівним наслідкам стихії: паводкам, підтопленням, зсувам, які ми бачимо сьогодні".

"Президент закликає урядовців зробити необхідні розрахунки, розробити таку програму ще у 2008 році, здійснити заходи по залученню коштів не лише з Державного бюджету, але й інших джерел, з тим щоб вже з початку наступного року розпочати реалізації її заходів", - заявив він.

Балога також наголосив, що "стан виконання Комплексної програми захисту від шкідливої дії вод сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь в Україні у 2001-2005 роках та прогноз до 2010 року свідчить про її другорядність під час визначення пріоритетів у фінансуванні".

"У 2008 році протипаводкові заходи, так само як і інші, направлені на запобігання природних катастроф, взагалі не фінансувалися", - додав Балога.

Він також назвав "тривожним сигналом" те, що "ситуація з фінансуванням, подібна до сьогоднішньої, вже була у 2005 році, так само, тоді не відбувалося фінансування заходів, направлених на запобігання катастроф".

"Тому таке ставлення нагадує відомий вислів радянських часів - створюємо труднощі для того, щоб їх героїчно долати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування