Мороз упевнений, що Цушка отруїли. Він лікується

Вівторок, 5 серпня 2008, 11:14

Лідер СПУ Олександр Мороз наполягає на тому, що екс-міністр внутрішніх справ Василь Цушко, що знаходиться за кордоном, був отруєний.

Про це Мороз заявив в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованому у вівторок.

"Я був у лікарні на другий день після того, як він туди потрапив. І в тому, що на його здоров'я вчинили якийсь вплив, сумнівів немає. При цьому потрібно врахувати, що отруєння підтвердила експертиза в Німеччині — це факт", - сказав Мороз.

"Інше питання, що прокуратура, будучи зайнята іншим отруєнням, проігнорувала цю справу. Василю Петровичу треба було при перших же симптомах звернутися до лікарів. Але складна політична обстановка не дозволила зробити це вчасно. Сьогодні він завершує лікування", - додав він.

Мороз також відзначив, що "час від часу" спілкується з Цушком.

"Він зараз знаходиться за кордоном", - сказав Мороз. Відповідаючи на питання, чи не в Росії знаходиться Цушко, Мороз сказав: "Ні, він там і не був".

Мороз також не згодний з тим, що захоплення генпрокуратури було неправомірним.

"Цушко діяв відповідно до закону і своїх повноважень. При цьому він демонстрував здатність не ховатися за спини інших, а брати відповідальність на себе. Сьогодні мало хто звертає увагу на те, що його дії були вимушеними. Оскільки будівля Генпрокуратури фактично захопили співробітники управління держохорони", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи згодний він із самим формулюванням, що це було "захоплення", Мороз сказав: "Це, вибачте, ідіотське висловлення".

"Коли показують по телебаченню, як працівники міліції виламують двері прокуратури, мало хто задається питанням: чому двері вдень закриті зсередини? Хто дав добро на такі дії?" – додав він.

Мороз також вважає, що кримінальна справа проти Цушка знову була порушена "на замовлення".

"Причому зроблено це було співробітниками, які у свій час просили міліцію врятувати Генпрокуратуру від захоплення невідомими озброєними людьми", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...