Україна просить грузин і осетин не гарячкувати

Вівторок, 5 серпня 2008, 11:49

Міністерство закордонних справ України закликає Грузію та Південну Осетію до врегулювання конфлікту мирним шляхом.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Василя Кирилича збройних інцидентів у Південній Осетії, розміщеному на сайті міністерства.

"МЗС висловлює стурбованість з приводу низки збройних інцидентів, що сталися останнім часом у Південній Осетії (Грузія) і призвели до людських жертв. Такий розвиток подій свідчить про неефективність миротворчого механізму, який діє в даному регіоні", - йдеться у повідомленні.

При цьому МЗС України закликає конфліктуючі сторони "до стриманості, усвідомлення своєї відповідальності за майбутнє регіону та відновлення прямих переговорів без будь-яких попередніх умов як необхідного кроку до деескалації ситуації".

"Україна послідовно виступає за необхідність врегулювання конфлікту виключно мирним шляхом, на основі дотримання принципу територіальної цілісності і суверенітету Грузії", - йдеться у коментарі.

Як відомо, нещодавно у зоні грузино-осетинського конфлікту знову спалахнула "снайперська війна". Південна Осетія звинуватила Україну і США в поставках зброї в Грузію.

Водночас міністр оборони Юрій Єхануров заявив, що звинувачення на адресу України у незаконному постачанні зброї до Грузії є безпідставними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування