У Вінського є претензії через небувалий прецедент

Вівторок, 5 серпня 2008, 13:37

Близько 700 мостів в Україні знаходяться в аварійному стані.

Про це повідомив міністр транспорту й зв'язку Йосип Вінський у вівторок журналістам, інформує Ліга.net.

"Сьогодні в Україні 500 мостів в аварійному стані. Плюс ті 200, які є сьогодні (зруйновані в Західній Україні в результаті стихії). 700 аварійних мостів в Україні. Уявляєте, які потрібні ресурси, щоб їх відновити", - заявив Вінський.

У Західній Україні, за даними голови транспортного відомства, на даний момент продовжується активна робота з відновлення руху на мостах.

Так, на даний момент дозволено проїзд по 62 ушкоджених мостах: по 29 - в Івано-Франківську, 6 - у Чернівецькій області, 25 - на Закарпатті й 2 - на Львівщині. Крім того, у Львівській області побудовано тимчасовий міст.

У цілому, у регіонах зруйновані 88 мостів, у тому числі в Івано-Франківській області - 68, Львівській - 4, Чернівецькій - 14, Закарпатській - 2. Ушкоджені ще 134 мостові споруди.

"У нас по руйнуванню мостів такого прецеденту за історію незалежної України не було. А може, за всю історію України... Руйнування відбувалися там, де мости були в критичному стані, де ширина річки була штучно звужена...", - сказав міністр.

"Якщо критично оцінювати ситуацію, то в нас є величезні претензії до наших служб Водного господарства, Лісового господарства в Карпатах, які фактично не виконали своїх функцій", - додав він.

Як відомо, за даними Вінського, збитки дорожнього господарства країни від стихії вже склали 2,5 млрд. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування