Тимошенко обіцяє, що більше такої повені не буде. Ющенко вимагає їй запобігати

Вівторок, 5 серпня 2008, 20:40

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що нової сильної повені найближчим часом в Україні не очікується.

Про це вона заявила під час відвідування підтопленого села Устя-Зелене Монастириського району Тернопільської області, повідомляє прес-служба уряду.

"Я впевнена, що нічого подібного у нас не повториться", - наголосила Тимошенко.

За словами прем’єр-міністра, через випаровування великої кількості води можуть бути дощі, але вони матимуть локальний характер.

Голова уряду нагадала, що згідно з архівними даними, злив такого масштабу в Україні не було жодного разу за останні 200 років.

Водночас, президент Віктор Ющенко заявив, що уряд має відновити повне фінансування державної програми "Тиса", згідно з якою для західних областей України мають виділятися кошти на будівництво протипаводкових споруд, дамб, водовідведень, споруд для акумуляції надлишкової води тощо

Про це він заявив у вівторок у Львові, відкриваючи нараду щодо ситуації в районах Львівщини, які постраждали від стихійного лиха 23-27 липня, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави наголосив, що наполягає на повноцінній реалізації цієї програми.

Звертаючись до керівників місцевої влади, Ющенко підкреслив: вони мають постійно тримати ситуацію з ліквідації наслідків повені під контролем та перебувати безпосередньо в постраждалих від стихії місцях.

Учасники наради загалом обговорили хід ліквідації наслідків повені та головні завдання, які нині стоять перед владою, приділивши окрему увагу питанню реалізації програм із водовідведення, берегоукріплення та інших протипаводкових заходів.

На прохання глави держави, під час наради також було заслухано доповідь міністра охорони здоров'я Василя Князевича про епідеміологічну ситуацію на Львівщині та в інших п'яти областях, що постраждали від повені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...