У Ющенка викрили нові дії російської розвідки в Україні. І згадали БЮТ

Середа, 6 серпня 2008, 11:14

ддолВ Україні за активної участі російських політичних кіл відбуваються спроби відродити масштаб втручання у передвиборчі кампанії, не бачений з 2004 року.

Так вважає заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський.

"Сьогодні в Україні російськими політичними колами створюється організаційна база для реваншу політичних сил та ідей, що програли чотири роки тому. Подібне відбувалося в 2004 році, коли в Києві діяв так званий "Російський клуб", що виступав джерелом антиукраїнських заяв і був організаційним центром багатьох провокацій проти кандидата в Президенти Віктора Ющенка", - зазначив він.

За його словами, на 4-6 вересня цього року намічено захід, який має стати своєрідним дефіле антиукраїнських діячів і позицій.

Конференцію "Україна-Росія: проблемні сторінки спільної історії" організовує така собі "Гуманітарна україно-російська рада", газети "2000" і "Ізвестія" - коштом Державної програми РФ з допомоги співвітчизникам за кордоном. Не є таємницею прямий зв'язок цієї програми із Службою зовнішньої розвідки РФ", - заявив Кислинський.

Відповідно до робочих документів конференції, на ній передбачене обговорення тем, саме формулювання яких для українського суспільства є провокативним: оцінка "голода в СССР", "пересмотр итогов Второй Мировой войны", "проблемные вопросы... преподавания совместной украинско-российской истории в учебных заведениях".

До участі в конференції запрошені одіозні особи з російського та українського боку, зокрема ті, кому заборонявся в'їзд в Україну через їх антиукраїнську діяльність (К.Затулін, В.Водолацький та інші), зауважив Кислинський.

"Таким чином, сьогодні відтворюється модель підтримки силам, які працюють на інтереси Російської Федерації. Найближчим часом буде зрозуміло, чи розшириться коло таких традиційних апологетів інтересів Москви, як КПУ і ПСПУ, за рахунок Блоку Юлії Тимошенко", - заявив заступник глави секретаріату.

Він зауважив, що, якщо перші дві сили традиційно виступають на рівні заяв і нечисленних мітингів, то у БЮТ та його керівництва є можливість надавати послуги російським інтересам на серйознішому рівні - рівні урядових рішень.

"Йдеться і про перешкоджання плановому (аверсному) використанню трубопроводу "Одеса-Броди", і витіснення з українського ринку неросійських суб'єктів, зокрема у галузі видобування енергоносіїв, і організацію приватизації в інтересах російського бізнесу", - наголосив Кислинський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
Усі новини...