У Ющенка вважають, що Тимошенко пропонує абсурд

Середа, 6 серпня 2008, 14:32

Перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак вважає, що намір прем'єр-міністра Юлії Тимошенко ініціювати звільнення губернаторів через інфляцію за підсумками одного місяця є абсурдним.

Про це він сказав журналістам у середу, повідомляють Українські новини.

"Абсурдна ідея, тому що якщо реально розглянути регіональний аспект інфляцій, то до цього потрібно підходити не таким способом, як підходить прем'єр-міністр", - зазначив Шлапак.

Він пояснив, що дефляція, що спостерігалася за підсумками липня, пов'язана зі зменшенням цін на продукти харчування, що є заслугою місцевої влади.

"Дефляція у липні - це в основному зниження цін на продукти харчування, саме на те, на що у першу чергу впливає місцева влада", - сказав Шлапак.

Він також вважає неконструктивним оцінювати політику місцевої влади, виходячи з показників одного місяця.

Зокрема, Шлапак навів приклад Луганської області, керівників якої критикували за збільшення цін на водопостачання, а сьогодні ставлять за приклад через показник дефляції у липні.

Як відомо, у середу прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пообіцяла ініціювати відставку тих губернаторів, у чиїх областях за підсумками серпня буде спостерігатися інфляція. Сама прем'єр прогнозує збереження дефляції у серпні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування