Тимошенко віддасть півтора мільярди на Космос

Середа, 6 серпня 2008, 18:07

Кабінет міністрів на своєму засіданні в середу ухвалив проект закону "Про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2008-20012 роки".

Відповідно до проекту документа, у 2008-2012 роках на реалізацію програми з держбюджету передбачається залучити 1,46 млрд. грн., з інших джерел - 1,035 млрд. грн., повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також передбачено залучення іноземних інвестицій в обсязі 3 млрд. грн. на реалізацію міжнародних космічних комерційних проектів, серед яких "Морський старт", "Наземний старт", "Дніпро".

При цьому держфінансування Національної космічної програми України у 2008 році передбачено в розмірі 250 млн. грн, що майже в 4 рази більше, ніж у 2007 (65 млн. грн.).

Нова програма відображує якісно новий підхід до розвитку космічної галузі. Вона покликана забезпечити рішення важливих проблем народно-господарського комплексу країни за рахунок активного використання даних спостереження з космосу.

З цією метою, зокрема, передбачено створення національного угруповання космічних апаратів для спостереження за Землею, а також створення національної телекомунікаційної системи зв'язку.

Передбачається продовжити розробку перспективної космічної техніки, модернізацію інфраструктури, зокрема, технічних засобів Національного центру управління й випробування космічних засобів (Євпаторія, АРК) для їхнього використання в міжнародних космічних проектах.

Програма також передбачає космічні дослідження в сфері сонячно-земних зв'язків, астрофізики, космічної біології і матеріалознавства в рамках міжнародних проектів "Спектр-Р", "Міжнародна космічна станція "(МКС), Exploration, Aurora.

Серед завдань програми – реалізація освітніх космічних проектів зі створення молодіжних супутників, забезпечення Збройних сил і інших військових формувань і правоохоронних органів сучасними космічними засобами й інформацією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування