Соратник Ахметова попросив Шустера працювати за певними стандартами

Четвер, 7 серпня 2008, 13:46

Нові проекти Савіка Шустера будуть виходити на телеканалі "Україна", тому що це єдиний, за словами ведучого, канал, що погодився включити в контракт пункт про невтручання в процес створення програм.

"Не буду приховувати, ми вели переговори з багатьма телеканалами, але тільки генпродюсер "України" Вольдемар Дзикий погодився включити в контракт пункт, що канал не втручається в процес створення програми", - сказав Шустер в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Ніяких сценаріїв ми затверджувати у генпродюсера не будемо, гостей узгоджувати теж. "Україна" просто буде показувати те, що відбуватиметься в студії", - додав він.

За словами Шустера, "цей пункт став каменем спотикання в переговорах з керівництвом "Інтера".

"Договір з "Україною", до речі, укладений на три роки. Ми робимо продукт для них. Якщо в нас з'явилася ідея якогось формату, то спочатку ми пропонуємо її "Україні", - розповів ведучий.

"Якщо він відкидається, то вільні запропонувати його іншим каналам. Так само ми можемо розробляти формати, якщо якийсь канал за цим до нас звернеться", - додав він.

На питання, чи правда, що він перейшов саме на "Україну", тому що власник каналу Рінат Ахметов запропонував йому зарплату в 150 тисяч доларів, у 3 рази більшу, ніж на каналі "Інтер", Шустер відповів:

"Слухайте, я працюю у своїй продакшн-студії, ніякої зарплати я на "Україні" одержувати не буду. Ми просто будемо продавати туди свій продукт. От і все".

Ведучий повідомив, що "з понеділка по четвер у вечірньому ефірі на "Україні" буде йти не звичний для телеглядача "п'ятничний формат" ток-шоу, а новий, назви поки немає".

"Що це буде за передача, поки точно сказати не можу, тому що сценарний план змінюється щодня", - зазначив Шустер.

"Можу тільки сказати, що в програму, як і в "Свободу", будуть запрошуватися глядачі, за столом будуть разом зі мною сидіти політики, журналісти, громадські діячі, політологи і протягом приблизно години ми будемо обговорювати якісь актуальні для цього дня проблеми", - продовжив ведучий.

"А от по п'ятницях глядачі о 21.30 протягом 3 годин будуть знову дивитися звичну "Свободу", але тільки назва буде іншою", - додав він.

Шустер розповів, що перед підписанням контракту зустрічався з близьким соратником Ахметова Борисом Колесніковим.

"Він із усіма нашими пропозиціями погодився, єдина умова, яку він поставив, щоб у програмі дотримувалися стандарти об'єктивності як на ВВС. Мені це підходить", - зазначив ведучий.

Крім того, за словами Шустера, його компанія має намір будувати власні потужності, "не можна ж увесь час робити студії на кіностудії Довженко". "Тому окупність від вкладених коштів буде досягнута тільки через 2-3 роки", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування