Дочка "Нафтогазу" лякає боржників зимою без опалення

Четвер, 7 серпня 2008, 15:06

Через значну заборгованість за спожитий з початку опалювального сезону 2007-2008 роки природний газ підприємства теплокомуненерго – боржники не одержать газ для нового опалювального сезону 2008-2009 років.

ДК "Газ України" звертає увагу керівників підприємств ТКЕ на необхідність терміново стовідсотково погасити заборгованість за газ, повідомляє прес-служба компанії.

Погашення заборгованості значної частини підприємств ТКЕ є вкрай незадовільним.

Майже дві третини (66%) накопиченої з 1 жовтня 2007 року заборгованості теплопостачальників України представляють борги підприємств ТКЕ 6 областей і регіонів.

Зокрема, Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Львівської областей і Криму.

У повідомленні нагадується, що відповідно до вимог постанов Кабінету міністрів імпортований природний газ реалізується "Нафтогазом України" і "Газом України" лише за умови його стовідсоткової оплати.

Тому "Газ України" підкреслює: у випадку наявності в підприємств ТКЕ заборгованості за газ, компанія не має правових підстав для укладання з ними договорів на постачання природного газу для опалювального сезону 2008-2009 років.

У випадку термінового непроведення стовідсоткових розрахунків за спожитий з 1 жовтня 2007 року природний газ підприємства ТКЕ-боржники не зможуть одержати від компанії природний газ і розпочати новий опалювальний сезон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування