Затуліну дозволили в’їжджати в Україну

Четвер, 7 серпня 2008, 17:45

У четвер, 7 серпня, посольство України в Російській Федерації офіційно повідомило Міністерство закордонних справ Росії про зняття заборони на в`їзд на територію України депутату Державної Думи РФ Костянтину Затуліну.

Про це повідомляє Департамент інформації та друку МЗС РФ.

Російська сторона розглядає це рішення української сторони як конструктивний крок, говориться в повідомленні, інформує УНІАН.

Прес-служба Інституту країн СНД, директором якого є Затулін, повідомляє, що за отриманою нею інформацією, у ноті посольства України в РФ до МЗС Росії сказано, що це заборона на в’їзд в Україну Затуліну скасована "у якості кроку доброї волі і прояву взаємоповаги в україно-російських відносинах".

25 липня повідомлялося, що Затуліна затримано в аеропорту Сімферополя, звідки він мав відбути до Севастополя на тенісний турнір, але не був допущений на територію України.

Інститут країн СНД зазначає, що заборона на в'їзд і наступна депортація Затуліна з аеропорту Сімферополя "супроводжувалися різними витоками інформації про нібито відкриту Службою безпеки України щодо нього кримінальну справу за звинуваченням у підготовці й організації заворушень під час святкування 1020-ї річниці Хрещення Русі".

У зв'язку з відмовою Затуліну у в'їзді в Україну, посольство Росії в цій країні направило в МЗС України ноту.

Як ідеться у прес-релізі, депутат вважає своїм обов'язком подякувати політичним і громадським організаціям, священнослужителям, політикам, суспільним діячам і простим громадянам Росії й України, які виступили на його захист, повідомляє "Інтерфакс".

"Задоволення було б повним, якби в російсько-українських відносинах верховодила не тільки і не стільки необхідність долати за допомогою доброї волі штучно створені проблеми, скільки норми закону, взаємні союзницькі зобов'язання, повага до прав і свобод громадян обох країн", - зазначає Затулін, слова якого наводяться в прес-релізі.

У цьому зв'язку він вважає, що у своїх правах мають бути поновлені й інші люди, зокрема, мер Москви Юрій Лужков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...