"Олімпійський" ремонтуватимуть німці

Четвер, 7 серпня 2008, 17:53

Державне підприємство НСК "Олімпійський" підписало договір на виконання робіт з реконструкції стадіону з німецьким архітектурним бюро GMP von Gerkan, Marg und Partner.

Про це заявив міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко під час відкриття "Українського дому" в Пекіні напередодні Ігор ХХІХ Олімпіади, повідомляє УНІАН з посиленням на прес-службу Мінсім’ї.

Міністр зазначив, що договір був підписаний згідно з рішенням міжвідомчої робочої групи з реконструкції НСК "Олімпійський", що була створена відповідно до розпорядження Кабінету міністрів 5 липня 2007 року, і після проведення переговорів між Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту та потенційними компаніями-проектантами.

Як додав Павленко, дана німецька компанія відома як проектант Олімпійського стадіону в Берліні.

Згідно з договором, передбачено три стадії робіт. Перша – презентація концептуального проекту протягом 60 днів.

Друга – власне робочий проект, що має бути поданий протягом 180 днів (паралельно будуть здійснюватися будівельні роботи). Третій етап – робоча документація (паралельно супровід будівництва до 2010 року).

Німецька компанія погодилася надавати проектну документацію як українською мовою, так і англійською – для експертизи фахівцями УЄФА, сказав Павленко.

Міністерство, за його словами, не має сумнівів, що архітектурні рішення цієї відомої європейської проектної компанії, а також налагоджений механізм управління процесом реконструкції НСК "Олімпійський" буде позитивно оцінений експертами УЄФА і запевняє, що завершення робіт з реконструкції стадіону відбудеться у відповідності до вимог та термінів УЄФА.

Раніше конкурс на реконструкцію національного спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві виграла тайванська компанія. Проте українська сторона анулювала контракт з технічних причин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News