Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Vanco збирається розібратися з Україною за рік-півтора

Четвер, 7 серпня 2008, 18:53

Процес арбітражних розглядів між Vanco Prykerchenska Ltd. (Британські Віргінські о-ви) і урядом України в рамках суперечки щодо розробки Прикерченської нафтогазоносної ділянки може розтягтися на 1-1,5 роки.

Так вважає партнер юридичної фірми "Василь Кисіль і партнери", яка здійснює юридичну підтримку компанії, Олег Альошин.

"Думаю, ця процедура може розтягтися на 1-1,5 роки", - сказав він на прес-конференції у Києві в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Альошин нагадав, що Vanco Prykerchenska направила вимогу про відкриття арбітражної процедури в Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма 16 липня.

"Таким чином, арбітражну процедуру була розпочато. Уряд вже отримав від арбітражного інституту копію нашої вимоги про арбітраж разом із документами, у яких уряду запропоновано в терміни до 13 серпня підготувати свою першу відповідь і призначити арбітра... З нашої сторони арбітр уже призначений", - сказав юрист.

"Після того, як трибунал буде сформований, позивачу буде надано можливість подати детальний позов, а відповідачу - відповісти на нього", - додав він.

Альошин також не виключив можливості відкриття інших арбітражних процедур у частині відшкодування збитків компанії, викликаних анулюванням ліцензії. "Ми розглядаємо також потенційні можливості подачі позовів до України на підставі відповідних міжнародних угод про взаємний захист інвестицій і на підставі Енергетичної хартії", - сказав він.

За словами президента Vanco Prykerchenska Джима Бауна, компанія готова призупинити арбітражну процедуру тільки у випадку суттєвого прогресу в суперечці з урядом України.

Баун також повідомив, що уряд України досі не відповів на пропозицію компанії опублікувати повний текст угоди про розділ продукції (УРП), що дозволило б уникнути будь-яких спекуляцій і неправильної інтерпретації умов документа.

Як відомо, Vanco International Limited (Багамські о-ви) – 100%-а дочірня компанія Vanco Energy Company (США) – у квітні 2006 року стала переможцем у конкурсі на право укладання УРП на Прикерченській нафтогазоносній ділянці. Сама УРП була підписана лише 19 жовтня 2007 року.

Vanco International у жовтні 2007 року переуступила права й обов'язки по УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року.

У квітні цього року Мінприроди анулювало ліцензію Vanco Prykerchenska, а Кабмін у травні вирішив в односторонньому порядку вийти з угоди з Vanco International.

16 липня Vanco Prykerchenska звернулася в Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...