Вдова Гонгадзе: "Виглядає так, що Мороз володіє якоюсь особливою інформацією"

П'ятниця, 8 серпня 2008, 10:16

Вдова загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе закликає лідера Соцпартії Олександра Мороза піти до Генпрокуратури і поділитися інформацією про справу вбивства її чоловіка.

Про це Гонгадзе сказала в ефірі "Радіо Свобода".

За словами Мирослави, після того як вона почула записи Миколи Мельниченка у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми, у неї ніколи не було сумнівів, що він говорив про Георгія ті слова: "Мається на увазі вивезти до лісу, віддати чеченцям, те, що він це говорив в своєму кабінеті".

Вдова журналіста наголосила на тому, що запитання про взаємозв'язок між тим, що президент говорив і конкретним виконанням має з'ясувати слідство.

"Якщо Олександр Мороз зараз має якісь додаткові дані про цей зв'язок і чи є Кучма замовником, чи ні, то я вважаю, що його обов'язком є піти в Генеральну прокуратури і дати цю інформацію", - заявила Гонгадзе.

"А обов'язком слідства - викликати Олександра Мороза і задати дуже конкретні йому запитання. Виглядає на те, що останні 8 років він володіє якоюсь особливою інформацією, яку поки що не знають ні потерпілі, ані слідство", - додала вона.

Гонгадзе повідомила, що на початку цього тижня вона знову давала свідчення у Генпрокуратурі. Нинішній хід слідства щодо пошуку замовників вбивства Гонгадзе вдова журналіста не коментує.

"Оцінку дати не можу, оскільки не знаю, що робить Генпрокуратура. Жодної інформації про хід слідства мені не повідомляють, доступу до матеріалів справи я не маю", - розповіла Гонгадзе.

"Я наголошувала на деяких аспектах, які я вважаю, необхідно ще раз перевірити у справі. Я маю надію, що щось буде зроблене. Поки що за останні два роки результатів у слідстві щодо замовників ми не маємо, хоча слідчий стверджує, що має багато напрацювань", – додала вона.

Як відомо, напередодні лідер Соцпартії Олександр Мороз заявив, що жодного разу не звинувачував екс-президента Леоніда Кучму в замовленні вбивства Георгія Гонгадзе.

За словами лідера соціалістів, на всі питання має відповісти слідство, долучивши до справи плівки Мельниченка.

Водночас "Радіо Свобода" нагадує слова Мороза майже вісім років тому: "Президент України Леонід Кучма причому є замовником, який систематично контролював хід виконання свого доручення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News