МЗС рекомендує не їхати до Абхазії та Осетії і дзвонити в посольство

П'ятниця, 8 серпня 2008, 15:59

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від відвідин територій Південна Осетія (Грузія) та Абхазія (Грузія).

У зв'язку із закриттям російською стороною контрольно-пропускного пункту "Казбегі-Верхній Ларс” - єдиного на цей час легітимного наземного КПП на кордоні між Грузією і Росією, МЗС просить громадян України утриматись від транзитних поїздок, в тому числі власним автотранспортом, до Грузії через територію Росії, Абхазії та Південної Осетії.

"В’їзд іноземних громадян з території Російської Федерації на територію Грузії, через пункти пропуску "Адлер”, "Нижній Зарамаг”, розглядається грузинською стороною як незаконний перетин державного кордону Грузії та кримінально переслідується", - сказано у повідомленні МЗС.

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України для відвідання та відпочинку в Грузії "скористатися широко розгалуженою мережею повітряного сполучення між Україною та Грузією".

"Для перевезення власного автотранспорту рекомендуємо використовувати поромне морське сполучення між нашими країнами за маршрутом "Іллічівськ-Поті”, - сказано у повідомленні.

МЗС України звертається до українських громадян, що потрапили в скрутне становище на території Республіки Абхазія і Південної Осетії, з проханням терміново зв'язатися:

з посольством України в Грузії (тел.: +99532311454, +99532311161),

або Консульським агентством України в Батумі (тел.: +99522231600),

або Генеральним консульством України в Ростові-на-Дону (тел.: +78632270549, +78632270551).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News