Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузія виводить війська з Іраку. Парламент просить про мир

П'ятниця, 8 серпня 2008, 18:06

Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що Грузія виводить свої війська з Іраку на тлі розпочатої з боку Росії відкритої військової агресії проти Грузії.

"Одна бригада Збройних сил Грузії знаходиться в Іраку і завтра ми їх відкличемо назад", - заявив Саакашвілі в інтерв'ю CNN 8 серпня, повідомляє "Civil Georgia".

На запитання, чого попросить він зробити у президента США Джорджа Буша для Грузії, Саакашвілі відповів, що Грузія зараз знаходиться у тій же ситуації, у якій перебувала Фінляндія у 1939 році, коли на неї напав Радянський Союз.

"Очевидно, авантюристи повернулися... Очевидно знову виникла загроза свободі й правам людини", - заявив Саакашвілі.

"Це момент правди для усіх, для президента Буша, для США, для іншого світу... Це насправді вирішальний момент для історії Європи і прийшов час пробудження для усіх", - додав президент Грузії.

У той же час, парламент Грузії закликає міжнародне співтовариство зупинити російську агресію проти Грузії, пише "Газета.Ru" (Тбілісі).

"В агресії проти Грузії бере участь міністерство оборони Росії. 8 серпня російська авіація кілька разів порушила повітряний кордон Грузії й атакувала населені пункти у Карельському й Горійсткому районі", - йдеться в заяві парламенту, розробленій на засіданні в п'ятницю.

Згідно з документом, повітряний напад було здійснено в місцях масового скупчення людей – на території ринку міста Горі на футбольному стадіоні.

"Виходячи з цих фактів, уряд Грузії має право у відповідності з 51-ою главою статуту ООН прийняти всі заходи для захисту суверенітету країни і свого народу", - говориться в зверненні грузинських депутатів до міжнародних організацій.

Парламент Грузії звертається також до осетинського народу і закликає їх зберегти мир.

Між тим, держміністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі заявив у п'ятницю журналістам про узяття під повний контроль грузинськими військами Цхінвалі. За іншими джерелами, російська бронетехніка займає позиції на півночі Цхінвалі.

Раніше помічник головкому Сухопутних військ РФ полковник Ігор Конашенков заявив ИТАР-ТАСС, що у ході подій у Цхінвалі, "у результаті обстрілу грузинськими силовиками розташування російських миротворців", загинуло понад 10 російських миротворців, ще близько 30 поранені.

За словами Конашенкова, грузинські військовослужбовці добивають російських миротворців і місцевих мешканців на захоплених постах, грузинські танки прямим наведенням розстрілюють пости російських миротворців, а штурмова авіація грузинських ВПС наносила ракетно-бомбові удари по об'єктах російських миротворців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...