США сказали Росії забиратися з Грузії

Субота, 9 серпня 2008, 11:19

США закликали Росію вивести війська з Грузії, припинити авіаудари і поважати територіальну цілісність американського союзника.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Кондолізи Райс з приводу дій грузинських і російських військ за контроль над невизнаною республікою Південна Осетія, передає УНІАН з посиланням на Reuters.

"Ми закликаємо Росію припинити авіаційні і ракетні атаки на Грузію, поважати грузинську територіальну цілісність і вивести наземні підрозділи з грузинської території", - наголошує Райс.

Офіційний Вашингтон закликав припинити вогонь в Південній Осетії і пообіцяв направити в регіон представника як посередника.

Водночас Грузія попросила у США допомоги з виведення з Іраку майже 2 тисяч грузинських військовослужбовців, які там перебувають, через ситуацію в Південній Осетії.

Як передає ІТАР-ТАСС, про це повідомив високопоставлений представник Пентагону, який просив не називати його імені у пресі.

За його словами, ці дискусії мали приватний характер. Формальне рішення поки не прийнято, але імовірно, США нададуть таку підтримку, сказав він.

Разом з тим, Південна Осетія звернулася до світової спільноти із закликом визнати її незалежність.

"Звернення до урядів і народів світу" було у п`ятницю увечері опубліковане на сайті Держкомітету з інформації та друку Південної Осетії, передає Лента.ру.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...