Ющенко насварив Тимошенко через СНІД

Субота, 9 серпня 2008, 12:09

Президент Віктор Ющенко звинувачує уряд у невиконанні його указу щодо протидії ВІЛ/СНІДу.

У листі до прем’єра Юлії Тимошенко, поширеному в суботу прес-службою президента, він наголосив, що 12.12.07 було видано указ "Про додаткові невідкладні заходи щодо протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні", "проте виконання урядом поставлених завдань є вкрай неефективним".

Зокрема, зазначив Ющенко, досі не створено єдину систему координації дій урядових та неурядових організацій. Зокрема не забезпечено ефективну роботу Комітету з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціальне небезпечним хворобам та належну діяльність референс-лабораторії Українського центру профілактики і боротьби зі СНІДом.

"Національна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу при Кабінеті міністрів України працює неефективно та непублічно, інформація про вжиті нею заходи координації не завжди відображає реальний стан справ", - стверджує він.

Ющенко також звинувачує уряд у недостатньому фінансуванні заходів протидії епідемії ВІЛ/СНІДу.

"Хоча у поточному році на зазначені цілі у Державному бюджеті України передбачено 108 млн грн, ураховуючи відхилення української заявки у сумі 94,7 млн дол. США з боку Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, ці кошти не забезпечать навіть лікування усіх ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД", - пише він.

Також, на думку президента, уряд не запроваджує замісну підтримуючу терапію для споживачів ін'єкційних наркотиків, а це може призвести до призупинення поточного фінансування Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією вже діючих програм.

Крім того, за словами Ющенка, значною проблемою залишається неконтрольоване розповсюдження сильнодіючих лікарських засобів.

Він попросив прем’єра вжити додаткових заходів щодо протидії ВІЛ/СНІДу, зокрема передбачених указом президента від 12.12.07.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...