Кучму турбує глухий кут із Росією

Субота, 9 серпня 2008, 13:11

Екс-президент Леонід Кучма стурбований тим, що відносини Росії й України зайшли в глухий кут.

"Турбує, що відносини України і Росії зайшли, власне кажучи, у глухий кут", - сказав він в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні", опублікованому в суботу.

"У таких умовах важко очікувати реальних успіхів у просуванні будь-куди, незважаючи на всі суб'єктивні бажання і навіть титанічні зусилля влади. Робити успішну політику на одному напрямку за рахунок іншого неможливо", - підкреслив Кучма.

Разом з тим, він заявив, що ніколи не сумнівався в приналежності Криму Україні.

"У мене ніколи не виникало і, впевнений, не виникне ні найменших сумнівів у приналежності півострова Україні. Нагнітання "кримського питання" - лише безвідповідальні ігри політиканів по обидві сторони кордону", - сказав він.

Кучма повідомив також, що говорив по телефону з прем'єром Росії Володимиром Путіним 5 серпня. "Розмова в нас був ділова, як і більшість попередніх діалогів. Економіка, економіка і ще раз економіка!", - розповів екс-президент.

Він також відзначив, що Путін обіцяв поздоровити його з днем народження з Пекіна, де знаходиться на Олімпіаді.

Разом з тим, як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу посольства Росії в Україні, Кучму з 70-річчям поздоровили Путін, президент РФ Дмитро Медведєв і посол РФ в Україні Віктор Черномирдін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування