Саакашвілі вводить військовий стан. Грузія у стані війни з Росією

Субота, 9 серпня 2008, 13:21

Президент Грузії Михайло Саакашвілі в суботу на засіданні Ради національної безпеки повідомив про рішення ввести в Грузії військовий стан.

"Я підписую указ про введення військового стану і передам його в парламент для затвердження, тому що Грузія знаходиться в стані військової агресії з боку Росії", - цитує Саакашвілі "Інтерфакс".

За його словами, ця агресія здійснюється не тільки щодо Цхінвальского регіону, але й Абхазії. "Вона здійснюється не тільки силами ВПС Росії, але і її сухопутними військами", - сказав Саакашвілі.

Він попросив, щоб усі державні об'єкти працювали в надзвичайному режимі.

"Грузія чекає від світового співтовариства відповідної реакції на російську агресію", - заявив він на засіданні Ради нацбезпеки. Він підкреслив, що веде інтенсивні переговори з лідерами держав і міжнародних організацій з метою "запобігання російської агресії".

Саакашвілі заявив, що "у Грузії насправді вирішується не тільки доля Грузії, але й усього світу". "Якщо в перші дні російська машина агітації добре працювала, мовляв, б'ють нечисленних осетин, то тепер усі розібралися у всьому і зрозуміли, що Росія давно готувала агресію проти Грузії", - сказав президент.

У той же час, парламент Грузії в суботу на надзвичайному засіданні одноголосно затвердив декрет президента Михайла Саакашвілі про введення терміном з 9 серпня на 15 днів військового стану на всій території Грузії.

Як сказав після голосування голова парламенту Давид Бакрадзе, даний декрет не утискає основних прав громадян, і в країні збережеться звичайний темп життя.

Разом з тим, МЗС Грузії в розповсюдженій у суботу заяві звинувачує РФ у початку повномасштабної військової агресії проти суверенної держави.

"Російська військова авіація по всій території Грузії бомбить цивільні і військові об'єкти. В акваторію Абхазії спрямовані військові судна Чорноморського флоту", - відзначається в заяві МЗС Грузії.

"Російська Федерація намагається замаскувати відкриту військову агресію проти сусідньої суверенної держави під так звану "гуманітарну допомогу", операцію по примусі до миру", - йдеться в документі.

МЗС Грузії заявляє, що "сьогодні Грузія фактично знаходиться в стані війни з Росією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News