Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Британії вирішили шукати альтернативи, щоб "не опинитися в заручниках" Росії

Понеділок, 1 вересня 2008, 09:02

Прем’єр-міністр Великобританії Ґордон Браун заявляє, що Європі потрібно терміново шукати альтернативні шляхи поставок енергоносіїв – щоб "не опинитися в заручниках" Росії.

Про це йдеться у статті, яку в неділю опублікувала британська газета "Observer", повідомляє Радіо "Свобода".

За словами Брауна, на саміті ЄС в Брюсселі у понеділок, 1 вересня, він наполягатиме на виведенні російських військ із позицій, котрі вони зайняли до нинішнього конфлікту в Грузії.

Останні події

Як відомо, напередодні позачергового саміту ЄС, в центрі уваги якого буде ситуація в Грузії, міністр закордонних справ головуючої зараз у ЄС Франції Бернар Кушнер заявив, що сподівається на ухвалення "збалансованої та твердої резолюції".

За очікуваннями, документ міститиме підтримку територіальної цілісності Грузії та заклик до Росії вивести війська із так званих "зон безпеки", зазначає радіо.

Низка держав Євросоюзу, зокрема, Польща, пропонують запровадити санкції проти Росії. Проте Франція не підтримує цього.

Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що очікує від ЄС підтримки. Він назвав саміт у Брюсселі "початком великого процессу".

Саакашвілі закликав мешканців Грузії взяти у понеділок участь у масових демонстраціях національної єдності в Тбілісі та інших містах країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування