Тимошенко обіцяє "усе можливе й неможливе" для освіти

Понеділок, 1 вересня 2008, 10:41

Президент Віктор Ющенко, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та голова Верховної Ради Арсеній Яценюк привітали школярів, студентів, вчителів та викладачів із Днем знань.

Як зазначила у привітанні Тимошенко, "Україна завжди була країною розумних та мудрих людей, а українська нація – була й залишається нацією багатого інтелекту та знань".

"Академік Вернадський, Корольов, Богомолець, Патон, Глушков – ці імена наших співвітчизників знає увесь світ, бо вони зробили неоціненний внесок у розвиток світової науки. Сьогодні за шкільні парти вперше сядуть маленькі діти. Я вірю, що мине 15-20 років - і їхніми здобутками пишатиметься науковий світ всієї планети", - сказано в привітанні, розміщеному на урядовому порталі.

"Для цього я, як керівник уряду, обіцяю усе можливе й неможливе, щоб освіта та наука стали пріоритетом номер один. Головне, що зробить уряд - забезпечить доступ до якісної освіти дітей у містах та в далеких гірських селищах", - пообіцяла Тимошенко.

"Пріоритет уряду номер один – модернізація українських шкіл та побудова нових сучасних навчальних закладів. Реалізацію цієї Концепції ми розпочинаємо з західних регіонів Батьківщини, де внаслідок стихії школи були практично повністю зруйновані", - зазначила прем’єр.

Крім того, за її словами, "уряд зробить все, щоб держава повністю забезпечувала дітей підручниками, сільські школи – автобусами, а професія Вчителя стала найбільш шанованою у суспільстві".

"Ми зробимо все, щоб обдарована дитина мала реальну можливість вчитися там, де заслуговує. незалежно від статку батьків. Український уряд дасть можливість нашим спеціалістам працювати у себе вдома, на своїй землі за гідну зарплату і з хорошими умовами, а не від’їжджати за кордон", - пообіцяла Тимошенко.

"Разом з Вами ми в змозі зробити інтелектуальний, освітянський прорив!", - сказала вона.

У свою чергу, Ющенко у привітанні зазначив, що "наш головний пріоритет – забезпечити високу якість освіти відповідно до найкращих європейських стандартів, її доступність для всіх без винятку українських дітей, юнаків та дівчат".

Він зазначив, що у цьому році "ми вперше і загалом успішно провели стовідсоткове зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників" шкіл, однак "ще багато необхідно зробити для модернізації освітньої галузі".

"Нам потрібні сучасна інфраструктура, постійний розвиток технологій навчання, новітня педагогічна філософія, спрямована на загальний розвиток людини. Ми маємо добитися, щоб ставлення до знань та духовності як до найвищих цінностей заволоділо всім українським суспільством", - наголосив президент.

Яценюк же у своєму привітанні зазначив, зокрема, звертаючись до "17-річних ровесників незалежної України", які сідають за студентські парти: "Саме від вас, майбутньої еліти нації, позбавлених стереотипів і вантажу минулого, молодих, амбітних, цілеспрямованих, залежить те, якою стане наша держава у часи майбутнього розквіту".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування