Депутати Тимошенко і Януковича вирішили спростити процедуру імпічменту

Понеділок, 1 вересня 2008, 11:56

Депутат від БЮТ Андрій Портнов і депутат від Партії регіонів Олександр Лавринович ініціюють ухвалення закону про вдосконалення процедури дачі Конституційним Судом висновку щодо імпічменту президента.

Про це йдеться у законопроекті Лавриновича і Портнова про внесення змін до закону про КС, зареєстрованому у Верховній Раді.

Як сказано у пояснювальній записці до документу, законопроект розроблено з метою вдосконалення правового регулювання діяльності Конституційного Суду.

Зокрема, на думку авторів, зміни до закону про КС допоможуть вдосконалити правовий механізм реалізації повноважень КС щодо надання висновків про додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення президента з поста в порядку імпічменту.

Так, депутати пропонують доповнити статтю 90 чинного закону про КС новою частиною такого змісту:

"Конституційне подання Верховної Ради України повинне містити докладний опис вчинених процедурних дій із зазначенням дати, місця і підстав для їх вчинення, а також документів та інших матеріалів, що підтверджують додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення президента України з поста в порядку імпічменту.".

На думку авторів, законопроект має також підвищити оперативність підготовки і розгляду справ Конституційним судом.

Зокрема, автори документу пропонують доповнити чинний закон положенням про те, що КС не пізніше ніж на другий робочий день після надходження подання Верховної Ради та документів і матеріалів відкриває у позачерговому порядку провадження у справі про надання висновку щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення президента з поста в порядку імпічменту.

Депутати також пропонують доповнити чинний закон положенням про те, що висновок КС разом з матеріалами справи не пізніше ніж наступного робочого дня після його ухвалення надсилається до Верховної Ради, а його копія – президенту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News