Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З 1 вересня газ для населення стає дорожче

Понеділок, 1 вересня 2008, 13:30

Відпускні ціни на природний газ для населення, диференційовані за річним обсягом споживання і наявності або відсутності в абонента лічильника, з 1 вересня 2008 року зростають на 13-14,1% в залежності від категорії споживачів.

Національна комісія регулювання електроенергетики України прийняла рішення про підвищення тарифів 7 серпня поточного року, виконуючи рекомендації уряду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Міністерство юстиції зареєструвало відповідну постанову НКРЕ 20 серпня.

Найзначніше (до 14,1%) газ дорожчає для тих категорій споживачів, до яких потрапляє більшість абонентів з річним обсягом споживання не більш 6 тис. куб. м.

Мінімальним (до 13,1%) буде ріст цін на природний газ для найменшої за кількістю абонентів категорії з річним обсягом споживання більше 12 тис. куб. м.

Як відомо, уряд наприкінці червня рекомендував НКРЕ з 1 липня 2008 року встановити нові відпускні ціни на природний газ для побутових абонентів з урахування середньозважених граничних рівнів, що на 8,3-13,8% вище діючих.

Нинішні відпускні ціни на природний газ для побутових споживачів комісія затвердила наприкінці 2006 року, вони діяли з 1 січня 2007 року.

Населенню поставляється природний газ, що видобувається на території країни переважно державними підприємствами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування