Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" не виключають скасування конституційної реформи-2004

Понеділок, 1 вересня 2008, 14:05

Член фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко допускає спроби скасувати зміни, внесені до Конституції 2004 року, у разі відсутності консенсусу з внесення нових змін до нового Основного Закону.

Про це він сказав на засіданні круглого столу на тему "Новий політичний сезон в Україні: основні виклики для національної еліти", повідомляють Українські новини.

"Не виключаю, що у разі, якщо не буде консенсусу щодо змін Конституції, буде спроба скасувати реформу 2004 року", - заявив Мірошниченко.

За словами депутата, відповідно до одного з рішень Конституційного Суду, відповідний механізм змін Основного Закону визнано конституційним.

Мірошниченко допустив, що хтось із політиків, кого не буде влаштовувати сформована ситуація, спробує у такий спосіб повернути повноваження президента, закріплені у Конституції редакції 1996 року.

Оцінюючи характеристики нового політичного сезону, депутат висловив думку про те, що він буде сповнений непрямої боротьби напередодні виборів президента.

За його прогнозами, особливо помітною буде політична війна між президентом Віктором Ющенком і прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Як відомо, фракція Партії регіонів у Верховній Раді наполягає на створенні тимчасової парламентської комісії із внесення змін до Конституції.

Свої проекти змін до Конституції розробила Партія регіонів і Комуністична партія. БЮТ офіційно так і не презентував свої пропозиції змін Конституції, але веде роботу над ними.

Також розробкою змін Основного Закону займається Національна конституційна рада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...