Тимошенко хоче відсвяткувати у Раді два свята і пропонує Яценюку перейти на нові рейки

Понеділок, 1 вересня 2008, 14:56

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді перейти до тематичного планування і проведення пленарних засідань парламенту.

Про це на прес-конференції у понеділок заявила прем’єр Юлія Тимошенко.

"Ми хотіли би запропонувати Верховній Раді перейти до цільового планування і до практично-компактного втілення мети реформування (країни) в життя. Ми пропонуємо парламенту перейти на нову форму розгляду законопроектів, коли можна буде робити спеціальні тематичні дні з тих чи інших питань", - сказала вона.

"Ми підготували звернення до голови Верховної Ради, який має повноваження по формуванню порядку денного, провести вже визначені тематичні дні, які повністю забезпечені законопроектами уряду", - додала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що уряд звернувся з листом до голови Верховної Ради з пропозицією першим тематичним днем після вівторка провести день, присвячений аграрним питанням.

Під час другого тематичного дня Тимошенко пропонує розглянути всі законопроекти, пов’язані з поліпшенням інвестиційного клімату в Україні.

Водночас, за словами прем’єра, уряд наполягає під час першого пленарного засідання нової сесії парламенту у вівторок "відсвяткувати" два свята – День шахтаря і День знань.

Вона нагадала, що уряд підготував законопроект про підвищення престижності шахтарської праці і зміни до бюджету, "які повністю забезпечують фінансування і розвиток вугільної галузі за рахунок додаткових грошей".

"Ми також пропонуємо завтра відсвяткувати День знань і провести зміни до бюджету щодо підняття заробітної праці освітянам і всім працівникам бюджетних сфер – це введення єдиної тарифної сітки", - сказала Тимошенко.

За її словами, уряд з 1 вересня готовий "започаткувати в повному обсязі єдину тарифну сітку для освітян і всіх бюджетників".

"Це дасть можливість суттєво підвищити зарплати. Уряд ухвалив постанову і практично забезпечив мільярд 400 мільйонів гривень, які є на казначейському рахунку і під які потрібно ухвалити зміни до бюджету", - сказала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що ці положення виокремленні з закону про зміни до держбюджет в окремий документ з тим, щоб їх можна було ухвалити вже у вівторок без великих дискусій.

"Уряд до 1 вересня як гарні школярі і студенти зробив усе, що було потрібно. Сьогодні у Верховній Раді 167 законопроектів, які уряд розробив, подав до Верховної Ради, які забезпечують структурні реформи буквально кожної сфери нашого життя", - додала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...