Янукович хоче "розігріти" Раду сваркою депутатів про Грузію, Росію і корабль

Понеділок, 1 вересня 2008, 15:27

Партія регіонів наполягатиме на тому, щоб першим питанням у вівторок парламент ухвалив спільну резолюцію щодо реакції про події на Кавказі.

Про це Янукович заявив на початку погоджувальної ради парламенту у понеділок.

"Ми б хотіли розпочати роботу з обговорення цього питання. Ми будемо пропонувати спільну заяву (щодо подій на Кавказі)", - сказав він.

Разом з тим Янукович констатував, що в умовах політичного розбрату в парламенті спільну резолюцію ухвалити не вдасться, тому він наполіг на необхідності створення тимчасової слідчої комісії в парламенті для з’ясування ролі України у грузино-російському конфлікті.

Янукович також нагадав про сподівання Партії регіонів щодо неучасті України у конфлікті на боці жодної зі сторін.

На його переконання, заяви українського МЗС з цього приводу були "м’яко кажучи, не досить дипломатичними".

"І це (заяви МЗС) не є думка всього українського народу, як її намагається подати сьогодні МЗС", - сказав Янукович.

Як відомо, Партія регіонів заявляла про те, що Україні не слід брати участь у конфлікті на боці однієї зі сторін, однак, незважаючи на це, Янукович закликав свого часу визнати незалежність Південної Осетії та Абхазії, як це зробила Росія.

***

Янукович також вважає, що Верховна Рада повинна "негайно розібратися із фактом заходу американського ракетного корабля в Севастополь".

Про це він сказав під час брифінгу на святі Першого дзвоника в київській школі-інтернаті, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Янукович заявив про те, що він негативно ставиться до несанкціонованих заходів військових кораблів у територіальні води і порти України.

"Я не знаю, хто давав дозвіл і в рамках яких міжнародних угод це робиться. В мене такої інформації немає", – сказав він.

На переконання Януковича, захід американського військового корабля в український порт стане ще однією темою для засідання Верховної Ради у вівторок.

"Якщо це було зроблено з порушенням, ми будемо вимагати: хто дав цей дозвіл, які були підстави, і, безумовно, будемо робити висновки", – заявив лідер Партії регіонів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування