Ющенко за тиждень прийме Чейні, послухає Медведька і зустрінеться з Патоном

Понеділок, 1 вересня 2008, 17:10

У середу президент Віктор Ющенко проведе нараду з питань підготовки до саміту Україна-ЄС, що проходитиме 9 вересня у місті Евіан (Франція).

"Одним з основних питань, з якими президент вирушить до Евіана, стане питання регулювання режиму взаємних поїздок громадян України та ЄС", - заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба президента.

У середу, 3 вересня за участі президента відбудеться також нарада з питань боротьби з корупцією.

На продовження антикорупційної теми цього тижня заплановано доповідь президенту генпрокурора Олександра Медведька щодо заходів із забезпечення контролю за цільовим використанням коштів, виділених на ліквідацію наслідків паводка на Західній Україні.

У четвер, за словами Ванникової, президент прийматиме віце-президента США Діка Чейні.

Під час робочої вечері планується обговорити, зокрема, питання стану та перспектив розвитку торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між двома державами, у тому числі питання надання технічної допомоги з боку США.

Ющенко обговорить з Чейні питання перспектив розвитку українсько-американського співробітництва в галузі енергетики.

"Йтиметься, зокрема, про створення двосторонньої групи з питань енергетичної безпеки та перспективи розвитку тристороннього співробітництва між Україною, Європейським Союзом і США в галузі енергетики", - сказала Ванникова.

Анонсуючи графік робочого тижня президента, прес-секретар також повідомила про заплановану на 2-3 вересня зустріч із президентом Національної академії наук Борисом Патоном, предметом якої стане питання відзначення 90-ї річниці заснування НАН України.

У цілому, за словами Ванникової, графік президента на перший тиждень вересня "буде насиченим подіями як внутрішньої, так і зовнішньої політики".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування