НУНС хоче в закритому режимі обговорити боєготовність армії

Понеділок, 1 вересня 2008, 19:25

Депутати від НУНС Юрій Костенко, Іван Заєць та Ярослав Джоджик ініціюють проведення закритого засідання Верховної Ради для обговорення військово-політичної ситуації в Чорноморському регіоні та стану боєготовності Збройних Сил.

Відповідний проект постанови зареєстровано в парламенті, повідомляє в понеділок прес-служба УНП.

Проект постанови внесено, "зважаючи на загострення міжнародної військово-політичної ситуації в Чорноморському регіоні, пов’язаної зі збройним конфліктом в Грузії" та "враховуючи близькість гарячої точки до кордонів України, а також наявність тісних зв’язків між Україною та країнами-учасницями конфлікту".

Його розроблено "з метою отримання об’єктивної інформації про ситуацію в Чорноморському регіоні, стан матеріально-технічного забезпечення та боєготовності Збройних Сил, для формування офіційної позиції парламенту та прогнозування майбутніх військових витрат".

Проектом постанови пропонується заслухати інформацію прем’єра Юлії Тимошенко, Секретаря РНБО Раїси Богатирьової, глави МЗС Володимира Огризка, міністра оборони Юрія Єханурова про ситуацію в Чорноморському регіоні, стан матеріально-технічного забезпечення та боєготовності Збройних Сил України, а також заслухати звіт Уряду про виконання програми розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування