У Ющенка вимагають, щоб Тимошенко особисто розповіла про зраду

Понеділок, 1 вересня 2008, 19:53

Заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський вимагає від прем’єра Юлії Тимошенко поінформувати журналістів і коаліцію по кожному пункту звинувачень, які були викладені в заяві про ознаки державної зради в її діях.

Про це Кислинський зазначив в понеділок, повідомляє прес-служба секретаріату президента.

"Вважаю, що для того, щоб зняти всі підозри щодо причетності Тимошенко до державної зради, вона має поінформувати з кожного пункту звинувачень не лише своє найближче і довірене оточення, а й громадськість і перш за все - демократичну коаліцію, завдяки якій вона стала прем'єром", - зазначив Кислинський.

Він додав, що "тактика відмовчування, обрана урядом, в цій ситуації є хибною, оскільки державна зрада не належить до тих правопорушень, про які суспільство може забути".

Він наголосив, що заява про ознаки державної зради, ґрунтувалася на детально перевірених фактах, які засвідчували цілком реальний мотив керівництва українського уряду діяти всупереч національним інтересам країни.

"Тому смішно чути вимоги про вибачення в ситуації, коли Тимошенко не дала хоча б якихось мінімально адекватних пояснень чи спростувань по хоча б одному пункту серйозних звинувачень. Якщо, звичайно, не вважати за пояснення емоційні реакції оточення Тимошенко на кшталт "сам такий" та голослівні твердження в абсурдності цих звинувачень", - зазначив Кислинський.

"Від самої Юлії Володимирівни ми лише почули жарти в стилі про "рибок-сардинок", які, до речі, в теплих водах Сардинії, згідно наукової літератури, не водяться... цього явно не досить, щоб вимагати вибачень за оприлюднені факти державної зради", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News