Яценюк: Рада має врятувати Україну від диктатури

Вівторок, 2 вересня 2008, 10:25

Спікер Арсеній Яценюк заявляє, що український парламент має врятувати українську демократію від загрози перетворення України на диктатури.

"Роль парламенту не можна зводити до механічного ухвалення законів. Це є засіб реалізації, це є шлях до досягнення мети. Роль українського парламенту – у збереженні демократії, демократичних цінностей, у поступовому розвитку української держави і суспільства", - сказав Яценюк, відкриваючи нову сесію парламенту.

"Сьогодні демократія під загрозою. І треба відверто говорити, що виключно парламент може зупинити загрозу чи то диктатури особистості, чи то диктатури того чи іншого клану", - додав він.

При цьому Яценюк зазначив, що політичне середовище України – "надзвичайно агресивне".

"Немає правил гри. Навіть на війні є правила. В українському політичному середовищі все відбувається на самознищення. Зради, змови, візантійщина – це основна ознака сьогоднішнього українського політикуму", - сказав він.

"Але історія дуже жорстока і справедлива. Всі тріумвірати ще за часів Римської імперії закінчувалися однаково. Тому і тріумвірати сучасності будуть мати той самий кінець, який вони мали у далекій історії Римської імперії", - додав спікер.

Говорячи про низьку довіру до парламенту, Яценюк зазначив, що це відбувається через зниження довіри до політичних сил, до політиків і до фракцій, які представлені в українському парламенті.

"Мова повинна йти про підняття довіри саме до українських політиків, а парламент є нічим іншим, ніж відображенням тих суспільних процесів, які сьогодні є в Україні", - сказав він.

"Окремий народний депутат, кожен особисто, є носієм влади. І не потрібно ховатися за плечі чи то політичної партії, чи то фракції, чи то іншої політичної сили. Кожен народний депутат самостійний в ухваленні рішень і відповідальний перед українським народом за ухвалення таких рішень", - заявив Яценюк.

Він також закликав українських політиків "об’єднатися навколо національних пріоритетів".

"Те святе, що є в українського парламенту і у нас – це українська держава та її цінності", - сказав Яценюк.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News