БЮТ приберіг свою позицію по Грузії на потім

Вівторок, 2 вересня 2008, 10:43

Фракція БЮТ висловить свою позицію щодо подій на Кавказі, коли буде презентувати свої законопроекти.

Про це заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко під час виступу у Верховній Раді.

За його словами, "урядом, окремими депутатами, комітетами до розгляду підготовлено тільки в другому читанні кілька десятків законопроектів".

"Їхнє прийняття дозволить покращити життя двох третин населення України, половини галузей і майже всіх регіонів країни", - заявив Кириленко.

"20-30 хвилин на кожний опрацьований профільним комітетом проект - і за один-два тижні ми можемо мати результат, якого не змогли домогтися за майже рік роботи", - додав він.

Фракція БЮТ пропонує "сьогодні за один день покінчити з організаційними політичними чварами", зокрема, обрати заступників голови Верховної Ради і проголосувати закон про тимчасові слідчі комісії.

Кириленко пояснив, що нині через відсутність закону висновки тимчасових слідчих комісій не мають жодних правових наслідків, а є лише "благими намірами".

Крім того, фракція БЮТ пропонує "унормувати, привести у відповідність до Конституції закони про Кабінет міністрів, СБУ та КС і на цьому, на конституційному рівні поставити крапку у затяжній і безплідній боротьбі за владні повноваження".

БЮТ пропонує системно розглянути законопроекти щодо окремих галузей і сфер життя, зокрема, вирішити проблеми вугледобувної промисловості і долі шахтарів.

Фракція наполягає на тому, щоб у вівторок було прийнято закон про престижність шахтарської праці і внесено відповідні зміни до бюджету.

Крім того, фракція БЮТ пропонує цього тижня виділити один день для розгляду аграрних законопроектів, ще один пленарний день - відвести для розгляду інвестиційних проблем.

Також пропонується в один день комплексно розглянути і схвалити усі необхідні законопроекти щодо проведення в Україні Євро-2012.

"Фракція налаштована виключно на діловий режим роботи, як того вимагає сьогодення", - наголосив Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування