Ющенко віддав перевагу безкоштовному житлу?

Вівторок, 2 вересня 2008, 11:45

Президент Віктор Ющенко у ході телемосту зі студентами декількох університетів у понеділок зненацька відмовився від своєї програми "Доступне житло" на користь аналогічної програми, розробленої Кабінетом міністрів і орієнтованої на будівництво безкоштовних квартир.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

"Після введення з 1 листопада єдиної тарифної сітки зарплати вчителів підвищаться на 20%", - сказав президент у контексті підвищення престижу професії педагога, після чого зазначив, що держава зможе вирішити проблеми вчителів "навіть по такій чуттєвій темі, як житло".

"Чотири роки тому для вчителів виділялося 150 квартир на рік. Потім було 500, 600, а за I півріччя цього року – 807. До кінця року буде 1300. Якщо ми ці темпи подвоїмо і закріпимо в бюджеті наступного року, то зможемо справитися з дефіцитом житла для педагогів", - заявив Ющенко, цитований виданням.

Газета зазначає, що з пропозиціями про збільшення кількості безкоштовного житла Ющенко виступає вперше як мінімум за останні півтора роки.

Раніше президент вимагав від уряду підтримати програму будівництва "Доступне житло", запропоновану секретаріатом президента у 2007 році, і відзначав, що безкоштовне житло, будівництво якого підтримує уряд, "потрапляє до чиновників, а не до нужденних категорій громадян".

Крім того, Ющенко в ході телемосту торкнувся теми реконструкції гуртожитків. Президент повідомив, що на ці цілі буде спрямовано 90 млн грн бюджетних коштів, а частина відремонтованих приміщень буде використана для проживання футбольних вболівальників під час Євро-2012.

Між тим, на запитання студентів про те, які знання з отриманих під час навчання у вузі знадобилися президенту найбільше, Ющенко сказав:

"Головне, чому навчив інститут, – це амбіціям. Мене навчили розраховувати тільки на себе. Звичайно, у цьому є також заслуга сімейного виховання".

Глава держави сказав студентам, що вони теж повинні ставити перед собою амбіційні цілі і намагатися досягти їх. "Якщо ви будете порожніми, ваша доля буде мало кого цікавити. Я жорстко говорю, але це правда", - сказав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування