У Єврокомісії кажуть, що повернення віз підірве Україні імідж

Вівторок, 2 вересня 2008, 14:49

Поновлення візового режиму України з деякими країнами Євросоюзу завдасть шкоди іміджу країни.

Таку думку у вівторок висловило джерело в представництві Єврокомісії в Україні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Можливість поновлення візового режиму України з деякими країнами ЄС ударить, у першу чергу по іміджі самої України", - зазначило джерело.

Разом із тим, співрозмовник підкреслив, що "скасування візового режиму дало можливість для багатьох європейців відкрити для себе Україну, як в інвестиційному плані, так і в культурному".

Як відомо, наприкінці серпня цього року в секретаріаті президента України заявили про можливість поновлення візового режиму з країнами Шенгенської зони через неналежне виконання деякими країнами ЄС угоди про спрощення візового режиму.

Зокрема, говорилося про те, що збільшилася кількість необґрунтованих відмов у наданні віз для громадян України, вартість віз перевищує встановлену універсальну суму у 35 євро за візу, а також від українців вимагаються документи, які не передбачені угодою.

У 2005 році громадяни держав-членів ЄС отримали право відвідувати Україну без оформлення віз. У той же час візи для українців скасовані не були. Разом із тим, із 1 січня 2008 року для громадян України діє угода про спрощення візового режиму з країнами ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...