ЯЦЕНЮК ПІШОВ З РАДИ, ЩОБ НЕ РОЗВАЛЮВАТИ КОАЛІЦІЮ

Вівторок, 2 вересня 2008, 19:36

Спікер Арсеній Яценюк покинув сесійну залу Верховної Ради відмовившись далі вести пленарне засідання.

Після ухвалення законів щодо підтримки агропромислового комплексу та збільшення фінансування вугільної галузі, Яценюк заявив, що інші питання порядку денного мають виключно політичний характер.

За його словами, серед них законопроект про тимчасові слідчі комісії, про спрощення процедури імпічменту президента, про "перерозподіл повноважень, не прописаних у Конституції", повернення до закону про Кабмін, "перерозподіл впливу на Конституційний Суд".

"Шановні депутати, я робив все, щоб утримати демократичну коаліцію, не дивлячись на те, що я є головою всієї Верховної Ради. Моїми руками розвалу коаліції не буде. Ви обрали першого заступника і заступника голови Верховної Ради, маєте можливість – ведіть засідання. Я таке засідання, яке розвалює демократію, вести не буду", - сказав Яценюк.

Після цього він покинув сесійну залу парламенту.

Водночас засідання надалі продовжується, його веде перший віце-спікер Олександр Лавринович. Парламент розглядає законопроект про тимчасові слідчі комісії.

Як відомо, БЮТ і Партія регіонів внесли до порядку денного зміни до закону про Кабмін, а також зміни до закону про КС щодо спрощення процедури імпічменту президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...