Слідство встановило, що Добкіну і Кернесу постачали наркотики

Середа, 3 вересня 2008, 10:27

Слідство у кримінальній справі про незаконний обіг наркотичних засобів у Харкові встановило, що обвинувачуваний Ігор Гаврилов нібито постачав кокаїн меру Харкова Михайлу Добкіну та його брату, депутату Харківської облради Дмитру Добкіну.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на Головне слідче управління МВС у Харківській області.

За даними міліції, досудове слідство у кримінальній справі про незаконний обіг наркотичних засобів у Харкові завершено, а його матеріали передані до суду.

У якості свідків виступають мер Харкова Михайло Добкін і секретар Харківської міськради Геннадій Кернес.

У поданні ГСУ, спрямованому до Харківської облради, йдеться, що раніше засуджений 31-річний мешканець Харкова Ігор Гаврилов, щодо якого порушена кримінальна справа за ч. 3 ст. 307 КК ("незаконне виготовлення, придбання, збереження, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів організованою групою в особливо великих обсягах"), 6 квітня поточного року з метою збуту купив в Одесі 42 грами кокаїну.

На допиті Гаврилов розповів, що неодноразово постачав кокаїн Добкіну і його брату – депутату Харківської обласної ради Дмитру. Вживання наркотиків, за його словами, відбувалося в квартирі Дмитра Добкіна.

Інший свідок – Олег Медведєв – повідомив, що Гаврилов неодноразово привозив у зазначену квартиру кокаїн.

За його словами, син Кернеса Кирило в 2004-2006 роках "торгував таблетками екстезі і маріхуаною" у нічному клубі "Лабораторія", розташованому на вулиці Миросницькій у Харкові.

Медведєв також заявив, що під час зустрічей, на яких він, Дмитро і Михайло Добкіни спільно вживали кокаїн, "брати Добкіни постійно залишали частину порошку Геннадію Кернесу".

Джерело Комерсанта в слідчій групі зазначило, що "саме такі високопоставлені замовники й обумовили настільки тривалу діяльність Ігоря Гаврилова".

"Особи, згадані в справі, не хочуть, щоб обвинувачуваного визнали винним. Це буде означати, що їх офіційно визнають наркоманами", - сказав співрозмовник.

За інформацією газети, у розмові зі слідчим у ході допитів Добкін і Кернес пояснювали існування розслідуваної кримінальної справи "політичними репресіями на їх адресу".

Як розповіло джерело газети, Дмитро Добкін так і не був допитаний, оскільки "його не вдалося знайти".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування