У НУ-НС Тимошенко вже назвали Морозом №2

Середа, 3 вересня 2008, 10:50

Блок Юлії Тимошенко може дійти компромісу з НУ-НС щодо збереження коаліції в разі скасування результатів голосування у Верховній Раді у вівторок ввечері, заявляє член НУ-НС Ігор Кріль.

На його переконання, переговори між фракціями коаліції потрібні, однак запорукою їх результативності стане саме скасування останніх голосувань БЮТ разом з Партією регіонів.

Коментуючи заяви про те, що врятувати коаліцію може відставка глави секретаріату президента Віктора Балоги, Кріль сказав.

"Демократичну коаліцію може врятувати відхід від зради БЮТ. Балога тут ні до чого. Візьміть, почитайте вчорашні закони, які голосував БЮТ. Ви зрозумієте, що це не тільки зрада "Нашої України" і коаліції, це зрада України".

"Сьогодні компроміс з фракцією "Наша Україна" може бути один – скасувати усе те, що вони вчора понаголосували", - додав він.

Кріль нагадав, що у вівторок БЮТ тричі відмовився від пропозиції НУ-НС про проведення засідання ради коаліції, потім синхронно проголосував з Партією регіонів, "а сьогодні вони говорять, що це не є зрада".

"Та це є звичайна зрада. Це Мороз №2. Тимошенко іде тим самим шляхом, яким вона йшла свого часу з Морозом", - сказав він.

Як відомо, причиною заяв про вихід НУ-НС з коаліції стало синхронне голосування БЮТ і Партії регіонів у вівторок ввечері за низку законів, що урізають повноваження президента.

Депутати також проголосували за закон про тимчасові слідчі комісії та за зміни до закону про КС, що спрощують процедуру імпічменту президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування