ЮЩЕНКО: У ВР НОВА КОАЛІЦІЯ І ДИКТАТУРА ТИМОШЕНКО

Середа, 3 вересня 2008, 12:36

Президент Віктор Ющенко заявляє про створення у Верховній Раді де-факто нової коаліції між БЮТ, Партією регіонів та КПУ і початок у парламенті конституційного перевороту.

"Учора відбулися події, які припинили існування демократичної коаліції. Причина одна – боротьба за владу", - сказав президент у своїй заяві.

"Я дуже хочу, щоб кожен з нас зрозумів: учора сталася не рядова подія і не просте технічне голосування. Це момент нашої істини – для кожного з вас і для країни в цілому", - додав він.

"У Верховній Раді де-факто утворилася нова коаліція. БЮТ пішов на союз з Партією регіонів і комуністами, і в основі цього утворення не українські і не державні інтереси. Демократична більшість зраджена цим союзом", - заявив президент.

"Учорашній день показав нам усе точно і ясно. Безумовно, возвал коаліції був спланованою подією. Усі спроби "НУ-НС" провести раду коаліції і визначити спільну позицію щодо поточних подій вчора були відкинуті БЮТ", - наголосив Ющенко.

"Найвищий представницький орган країни і демократична більшість, зокрема, не змогли дати консолідованої оцінки війни в Грузії", - додав він.

Також президент заявив про те, що "в парламенті розпочався політичний і конституційний переворот".

"Руками БЮТ, Партії регіонів і КПУ відновлено антиконституційний закон про уряд, який у 2007 році спровокував парламентську кризу позачергові парламентські вибори. Цей закон встановлює диктатуру прем'єр-міністра", - наголосив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування