Росія продовжить "регулювати" ситуацію в Придністров’ї

Середа, 3 вересня 2008, 15:53

Президент Росії Дмитро Медведєв і голова невизнаної республіки Придністров’я Ігор Смірнов домовилися про продовження переговорного процесу з придністровсько-молдавьского врегулювання за участю трьох сторін.

Про це повідомила прес-секретар глави російської держави Наталя Тімакова після зустрічі Медведєва і Смірнова, інформує ИТАР-ТАСС.

"Поки переговори будуть продовжені на робочому рівні, але з можливістю виходу на більш високий рівень", - пояснила вона.

Придністров’я знімає мораторій на переговори з Молдавією з урегулювання придністровського конфлікту, заявив після зустрічі Ігор Смірнов.

Тижнем раніше Медведєв заявив, що бачить гарні шанси для врегулювання придністровського конфлікту.

На зустрічі 25 серпня у своїй сочінській резиденції з президентом Молдавії Володимиром Вороніним він заявив: "Думаю, що нам необхідно обговорити придністровське врегулювання, особливо сьогодні, тому що я бачу цілком гарні шанси досягти врегулювання конфлікту в Придністров’ї".

Події в Південній Осетії, заявив Медведєв, - серйозне попередження сторонам в інших заморожених конфліктах.

Президент Молдавії у відповідь запевнив, що у влади республіки вистачить мужності і витримки врегулювати придністровський конфлікт мирним шляхом.

Раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров інформував, що сторони в придністровському конфлікті готові повернутися до "плану Козака" 2003 року. Міністр зазначив, що "жоден конфлікт не був так близько до врегулювання, як конфлікт у Придністров’ї".

"Практично усі залучені у конфлікт сторони зараз переконані в необхідності повернутися до тих самих принципів, які у 2003 році були такі близькі, щоб стати домовленостями. Ми над цим працюємо з Кишиневом і Тирасполем, спостерігачами, сподіваюся, що тут буде прогрес і він не займе багато часу", - заявив Лавров.

11 квітня поточного року в Бендерах відбулася перша після семирічної перерви зустріч керівництва Молдавії і Придністров’я - Володимира Вороніна й Ігоря Смірнова, на якій вони домовилися відновити регулярні контакти з метою відновити переговорний процес.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування