Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оніщук: низка положень закону про Кабмін - неконституційні

Четвер, 4 вересня 2008, 11:47

Міністр юстиції Микола Оніщук заявляє, що низка положень закону про Кабінет міністрів, ухваленого у вівторок депутатами, БЮТ, Партії регіонів і Компартії, є неконституційними.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", коментуючи внесені у відповідний закон зміни.

"Депутати повернулися до редакції закону, яка існувала, по-моєму, у січні 2007 року. Добре відомо, що низка його положень є неконституційними, це визнавали навіть представники нинішньої опозиції, коли знаходилися при владі", - сказав Оніщук.

"Я вже не кажу про політичну складову, яка полягає у тому, що в документах коаліції міститься чітка вказівка того, що рішення такого рівня підлягають обов'язковому узгодженню на раді коаліції і можуть виноситися в залу тільки за умови згоди обох сторін. У даному випадку провідними є не стільки формальні претензії, скільки та обставина, що парламент ухвалив, з мого погляду, редакцію закону, яка містить низку вочевидь неконституційних положень", - додав він.

За словами Оніщука, "як мінімум, це може стати підставою для звернення президента до Конституційного Суду щодо відповідності низки положень даного закону Конституції".

У цілому, оцінюючи ухвалення у вівторок фракціями БЮТ і Партії регіонів чотирьох законопроектів, Оніщук сказав:

"Рішення, ухвалені вчора парламентом, мають різну правову оцінку. Якщо говорити про обрання першого віце-спікера і спікера парламенту, то це очікувана регламентна процедура. Єдине "але" – один із них обраний від нинішньої коаліції (віце-спікер Микола Томенко), і було б логічно, щоб із цього приводу було ухвалене рішення ради коаліції. На жаль, цього не відбулося".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування